U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Place de la Concorde Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Place de la Concorde Parijs

De Place dela Concorde is een plein in Parijs en werd ontworpen door de architect Ange-Jacques Gabriel in 1763. Het plein werd rond het jaar 1763 genoemd naar de Franse koning Lodewijk XV, waarvan een ruiterstandbeeld geplaatst werd op het plein.  Tijdens de Franse revolutie kreeg het plein een andere naam, namelijk Place dela Révolution.Het ruiterstandbeeld van Lodewijk XV werd toen ook vernietigd. In de plaats kwam het beeld van de Vrijheid en werd er een guillotine bevestigd op het plein. In een paar jaar tijd werden er maar liefst 1119 executies doorgevoerd op de Place de la Concorde.

In 1795 (na de revolutie) werd het plein tot Place dela Concorde gedoopt. Er werd een obelisk geplaatst in 1836 in het midden van het plein. De obelisk is 23 meter hoog en was een geschenk van de Egyptische onderkoning Mohammed Ali. De obelisk is één van de naalden van Cleopatra uit het jaar 1250 voor Christus. De drie naalden van Cleopatra zijn obelisken die geschonken werden aan verschillende landen. Er staat een obelisk in Londen, New York en Parijs.

De obelisk op Place dela Concorde dient als zonnewijzer. Op het plein werden markeringen aangebracht waardoor de schaduw van de obelisk het uur en de datum kan aanwijzen.

1 reactie op “Place de la Concorde Parijs”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

juliette vermanderen zei:

Super! Echt de moeite waard om daar eens rond te vertoeven! Ik ga zeker terug!

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Place de la Concorde Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs