U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Tenerife » Piramides de Güímar Tenerife
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Piramides de Güímar Tenerife

Het dorp Güímar is gelegen op het oostelijke deel van Tenerife, u zou waarschijnlijk denken dat dit terug het zoveelste dorpje is van het eiland. Dit dorpje zal direct uw aandacht krijgen als u het bezoekt, want hier liggen de Piramides de Güímar. Soms worden ze ook wel de Patque Etnográfico Pirámides de Güímar genoemd. Toen in de jaren 90 het toerisme geleidelijk aan begon toe te nemen in Tenerife werden er nieuwe gebouwen geplaatst, tijdens de bouwwerken stootten de bouwvakkers op een oude constructie.

Deze oude constructie waren de Piramides van Güímar, na deze vaststelling werden er archeologen bij geroepen die onder leiding van de Noorse antropoloog Dr. Thor Heyerdahl de constructie verder blootlegden. In totaal werden er 6 piramides gevonden die nu genummerd zijn voor de toeristen, zodat het iets makkelijker is de piramides van elkaar te kunnen onderscheiden.

In de buurt van de piramides is er een museum geopend dat volledig gewijd is aan piramides, niet enkel die van Güímar maar over de hele wereld werden er in de loop der eeuwen piramides gevonden van andere volkeren die grote gelijkenissen vertonen met die in Güímar.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Piramides de Güímar Tenerife'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Tenerife » Meer bezienswaardigheden in Tenerife » Alles over Tenerife