U bent hier: Bezienswaardigheden » Egypte » Cairo » Piramiden en Sfinx van Gizeh Cairo
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Piramiden en Sfinx van Gizeh Cairo

Op een steenworp van de Egyptische hoofdstad liggen de bekendste piramiden uit het oude Egypte: de Piramiden van Gizeh. De drie piramiden behoren tot de best bewaarde menselijke bouwwerken. De piramiden staan er al sinds 2500 voor Christus.

De piramiden maken deel uit van zogeheten necropool of dodenstad van Gizeh. Dat is een begraafplaats buiten het centrum van de stad. Er zijn 3 piramiden, namelijk de piramide van Cheops of de Grote Piramide en de piramiden van Chefren en Mycerinus. De Grote Piramide heeft een hoogte van 146,6 meter en is 230,4 meter breed. De piramide van Chefren is iets kleiner met zijn 143,5 meter hoogte en 215,2 meter breedte. De piramide van Mycerinus is de kleinste met 65 meter hoogte en 105 meter breedte.

Vlakbij de piramiden bevindt zich ook de beroemde Sfinx van Gizeh. Het is een reusachtig standbeeld dat werd uitgehouwen uit een kalkstenen rots. Sfinxen waren bij de oude Egyptenaren de bewakers van de piramiden. De Sfinx identificeert de god Harmachis, een verschijningsvorm van de valk Horus, de god van de hemel.

Hoe oud de Sfinx precies is, is onduidelijk. Het is wel zeker dat het standbeeld al veel moeite heeft gehad om overeind te blijven. De Sfinx raakte verschillende keren bedolven onder het woestijnzand en verloor al verschillende lichaamsdelen door erosie. Desondanks blijft hij vandaag nog steeds zijn beschermende taak vervullen.

1 reactie op “Piramiden en Sfinx van Gizeh Cairo”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Romaysae zei:

hallo


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Piramiden en Sfinx van Gizeh Cairo'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Cairo » Meer bezienswaardigheden in Cairo » Alles over Cairo