U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Piramide van Cestius Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Piramide van Cestius Rome

Een piramide zien in de hoofdstad van Italië is misschien wat vreemd, maar het is de werkelijkheid. Al wat Egyptisch was, werd de mode in Rome nadat het Egypte had veroverd in het jaar 30 voor Christus. Caius Cestius, een rijke magistraat, liet een tombe bouwen in de vorm van een piramide. Hij had deze wil laten opnemen in zijn testament omdat hij een grote fascinatie had voor Egypte en zijn beruchte piramides.

De piramide is 36 meterhoog en 29,5 meterbreed. Het werd gebouwd op 330 dagen en vervaardigd in beton, baksteen en marmer. De bouw wordt beschreven in een inscriptie die gevestigd is op de piramide. De piramide van Cestius werd geplaatst aan de Via Ostiensis. In één kant van de piramide is een deur gemaakt waardoor de grafkamer kan betreden worden. De graftombe is jammer genoeg niet openbaar gesteld voor het publiek. Het heeft amper een oppervlakte van 6 meterbij 4 meteren een hoogte van 5 meter.

De graftombe is versierd met fresco’s van onder andere engelen. In vergelijking met de echte Egyptische piramides is de piramide van Cestius te steil en te puntig. Dit is een verklaring voor de puntige en steile piramides die werden getekend door Europese artiesten in de middeleeuwen en de Renaissance periode. Men had immers de piramides in  Egypte nog nooit gezien, dus baseerde men zich op de piramide van Cestius in Rome.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Piramide van Cestius Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome