U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Piccadilly Circus Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Piccadilly Circus Londen

Piccadilly Circus is één van de bekendste pleinen in hartje Londen. Het werd ontworpen door architect John Nash en werd oorspronkelijk aangelegd om een verbinding te maken tussen Picadilly en Regent Street in 1819. De naam ‘Piccadilly’ verwijst naar een bekende kleermaker in de 17e eeuw, Robert Baker. Hij creëerde kleren met speciale brede geribbelde kragen, Piccadills genoemd. Hij was een zeer gekende kleermaker in die tijd die rijk werd door zijn creaties en in deze buurt woonde. Het woord ‘circus’ verwees oorspronkelijk naar de vorm van het plein, het was immers een cirkelvormig plein. Piccadilly Circus verloor jammer genoeg deze vorm in 1886 wanneer Shaftesbury Avenue werd aangelegd.

Het plein is zeer goed herkenbaar. Er staat een fontein op Piccadilly Circus met een halfnaakt standbeeld van een engel. Het beeld werd ontworpen voor Lord Shaftesbury, die streed tegen kinderarbeid en opkwam voor de armen. De engel staat voor de Christelijke Liefdadigheid en werd later gedoopt tot Eros, Griekse god van schoonheid en liefde. Het werd gebouwd in 1893 en heette officieel Shaftesbury Memorial. Oorspronkelijk bevond het beeld zich in het midden van het plein. Later is het verplaatst naar het Zuidwesten van het plein tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is Piccadilly Circus gekend voor de grote lichtreclames rondom het plein die vergelijkbaar zijn met Times Square in New York. Nu vindt u de reclamepanelen alleen nog maar op één gebouw van het plein.

Piccadilly Circus is heel vlot bereikbaar. Het plein bevindt zich op een kruispunt van vier bekende straten, namelijk Regent Street, Shaftesbury Avenue, Piccadilly Street en Convent Street. Op elke hoek van het plein bevindt zich een metrohalte.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Piccadilly Circus Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen