U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Picasso Museum Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Picasso Museum Barcelona

Het Museu Picasso is een van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona. Het is een van de enige drie musea die gewijd zijn aan het werk van de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso, de grondlegger van het kubisme.

Het Museum Picasso heeft een uitgebreide collectie werken uit de jonge jaren van Picasso. Daarin is duidelijk merkbaar waar hij zijn inspiratie vandaan haalde en hoe zijn stijl in de loop der jaren is geëvolueerd. De locatie van het museum is niet toevallig gekozen. Het was in Barcelona dat Picasso te leer ging om kunstschilder te worden, het museum werd in 1963 dan ook opgericht met de persoonlijke goedkeuring van Picasso zelf.

Er zijn ook verschillende werken die dateren uit zijn zogenaamde Blauwe periode, de tijd waarin hij in Parijs in armoede leefde en zich dat vertaalde op zijn kunstwerken door het gebruik van donkere, sombere en grauwe kleuren zoals groen, zwart, paars en vooral blauw.

Naast de bovengenoemde permanente collectie, heeft het museum ook tal van tijdelijke tentoonstellingen. Die hebben uiteraard ook te maken met Picasso of artiesten die nauw met hem samenhangen. Afhankelijk van het moment zijn ook die tijdelijke collecties meer dan een bezoek waard.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Picasso Museum Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona