U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Piazza Navona Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Piazza Navona Rome

Het Piazzo Navona bevindt zich in één van de oudste buurten van Rome. Op deze plek werd oorspronkelijk een stadion gebouwd voor atletiekwedstrijden op vraag van Keizer Domitianus. Wanneer het Romeinse Rijk gevallen was, bouwden de inwoners van Rome hun huizen bovenop het voormalige stadion. Op de atletiekbaan zelf werd immers niet gebouwd waardoor de vorm zeer goed bewaard is gebleven en evolueerde naar een plein.

In de 17e eeuw gaf paus Innocentius X de opdracht om een fontein, een paleis en een kerk te bouwen aan het plein.

De fontein, la Fontanadei Quattro Fiumi, werd gebouwd door de bekende beeldhouwer en architect Bernini. Oorspronkelijk werd de opdracht uitbesteed aan Borromini, maar later dus aan Bernini. De fontein bestaat uit vier beelden die aan de voet van de obelisk zitten en verwijzen naar vier grote rivieren, namelijk de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio dela Plata.Verder staan er nog 2 andere fonteinen op het plein, namelijk de Fontana di Nettuno aan de Noordkant en de Fontana del Moro aan de Zuidkant.

Aan het plein staat de Sant’Agnese in Agone. Deze kerk werd gebouwd door Francesco Borromini, rivaal van Bernini. Er bestaat een legende overla Fontanadei Quattro Fiumi die er rechtover staat. Eén beeld van de fontein zou zijn handen richten naar de kerk en schrik hebben. De legende gaat dat Bernini met dit beeld wou uitschijnen dat de Sant’ Agnese in Agone elk moment zou kunnen instorten door de gebrekkige architect die Borromini zou zijn volgens Bernini.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Piazza Navona Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome