U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Piazza del Popolo Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Piazza del Popolo Rome

Het Piazza del Popolo is een ruim plein in Rome. De Nederlandse benaming van dit plein is ‘het Plein van het Volk’. Oorspronkelijk verwijst de naam naar een populier, dit is een loofboom. Het plein bevat enkele kenmerken die gelijken op het Sint-Pietersplein dat ontworpen werd door de architect en beeldhouwer Bernini.

Aan de Noordkant van het plein bevindt zich de Porta del Popolo die leidt naar de Via Flaminia. De Via Flaminia was een weg die een zeer belangrijke waarde had in 220 voor Christus. Ze was één van de belangrijkste wegen die tot Rome leidde en de Adriatische kust verbond met Rome. Veel reizigers kwamen in die tijd via deze poort Rome binnen. De Porta del Popolo heette oorspronkelijk de Porta Flaminia. Deze poort werd gebouwd op vraag van de paus Pius IV om indruk te maken op de pelgrims. Later werd de poort Porta del Popolo genoemd.

Aan de zuidkant van het plein bevinden zich twee symmetrische kerken, de Santa Maria dei Miracoli en de Santa Maria in Montesanto. De twee kerken worden gescheiden door de Via del Corso. Het Piazza del Popolo bevindt zich aan de voet van de Pincio heuvel.

In het middel van het plein bevindt zich een obelisk die afkomstig is van Circus Maximus en in 1589 naar dit plein werd verplaatst. Nadien werd het plein heraangelegd door Giuseppe Valadier in 1815 tot 1816. Hij bouwde onder andere muren rondom het plein om de typische ovale vorm te creëren. Naast de obelisk werden ook vier Egyptische leeuwen toegevoegd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Piazza del Popolo Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome