U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Phra Kaeo Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Phra Kaeo Bangkok

De Phra Kaeo of de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha is een van de bekendste en belangrijkste tempels van Thailand. De tempel ligt in het historische centrum van Bangkok, op grondgebied van het Koninklijk Paleis.

De tempel werd gebouwd in de achttiende eeuw in opdracht van koning Rama. De inspiratie voor de vele versieringen van de tempel werd vooral gehaald uit het beroemde Ramayana-epos van Valmiki uit India.

Anders dan bij de meeste boeddhistische tempels is er geen gemeenschap van monniken aan verbonden. De belangrijkste functie van de tempel is het bewaren van de Smaragdgroene Boeddha, die in het hoofdgebouw staat. Dat kleine beeldje van Boeddha is voor de Thaise bevolking het belangrijkste symbool van het boeddhistisch geloof. In tegenstelling tot wat de naam beweert, is het beeld niet uit smaragd gemaakt, maar uit jade. Het beeld zou oorspronkelijk uit India komen en na enkele omzwervingen in Thailand en Laos op zijn huidige locatie zijn beland.

Door het grote respect voor het godsdienstig monument zijn bezoekers altijd verplicht om met lange broeken de tempel te betreden, zowel in de zomer als in de winter. Daar wordt ook streng op gecontroleerd. Er zijn ook mogelijkheden voorzien om ter plaatse nog een lange broek te kopen zodat niemand een excuus heeft.

1 reactie op “Phra Kaeo Bangkok”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Bart zei:

Let op voor de ingang! Het paleis is zeker open op de middag wat ze ook zeggen! Voorzie kledij om benen en armen af te dekken. Om er te geraken neem je best de boot. Stopt bijna aan de ingang, gemakkelijker en vlotter kan niet.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Phra Kaeo Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok