U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Keulen » Phantasialand Keulen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Phantasialand Keulen

Op een kleine afstand van Keulen, in Bruhl, ligt een van de bekendste pretparken van Duitsland, Phantasialand. Het staat in de top tien van populairste pretparken van Europa, jaarlijks bezoeken meer dan 1,5 miljoen mensen Phantasialand.

Phantasialand werd geopend in 1967, het pretpark is gelegen in een vroeger mijnbouwgebied. Het brein achter het pretpark is Richard Schmitt, een bekende Duitse poppenspeler die vroeger in talloze televisieprogramma’s opdook. Het was de bedoeling om een sprookjespark te maken. De oudste attracties zijn dan ook het Sprookjesbos en het Sprookjespad, waar bezoekers tal van bekende sprookjes uitgebeeld zien.

Vandaag heeft het park vijf achtbanen met de Colorado Adventure, Black Mamba en The Temple of the Night Hawk als bekendste. Er zijn ook drie waterbanen: de stroomversnelling River Quest en de boomstamattracties Stonewash Creek en Wildwash Creek en vier darkrides: Geister Rikscha, Silbermine, Hollywood Tour en Maus au Chocolat.

Een van de spectaculairste attracties is de Talocan, een topspin in Azteekse thematiek en van de enige vier suspended topspins in de wereld. Voorts telt het pretpark tal van shows en is alles verdeeld over zes themagebieden: Berlin, China Town, Deep In Africa, Mexico, Mystery en Wuze Town.

Het is een erg groot pretpark, wie alles wil gezien en gedaan hebben, heeft wellicht meerdere dagen nodig. Een ideaal weekendje met de familie dus.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Phantasialand Keulen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Keulen » Meer bezienswaardigheden in Keulen » Alles over Keulen