U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Petrified National Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Petrified National Park

Het Petrified Forest National Park is een nationaal park in de Amerikaans staat Arizona. Het nationaal park is immens groot, het heeft een oppervlakte van niet minder dan 88.500 hectare.

De meeste mensen kennen het park om zijn versteende bomen die het park kleuren. Daarnaast kan je in het park talloze fossielen van zowel fauna als flora vinden. Voor het park een hoofdzakelijk woestijnlandschap werd, was het een heel bosrijk gebied. Ongeveer 225 miljoen jaar geleden groeiden er de gigantische sequoia bomen. Waarschijnlijk verwoestte een immense vulkaanuitbarsting het gebied en maakte het Petrified Forest National Park tot wat het nu is. De grote boomstammen werden bedolven onder vulkaanas en stilaan veranderde het hout in kwarts. Door water- en winderosie komen deze boomstammen nu weer bloot te liggen.

In het park zijn enorm veel belangrijke paleontologische vondsten gedaan, zo zijn er dankzij de fossielen van reptielen, amfibieën, vissen, ongewervelde dieren…  in dit Nationaal Park enorm veel diersoorten ontdekt. Ook de dinosauriërs behoren tot deze dieren, zo zijn in het Petrified Forest National Park fossielen van de Coelophysis, de Camposaurus en de Chindesaurus gevonden.

Het Petrified Forest National Park is waarschijnlijk niet het meest bekende nationaal park van de Verenigde Staten, maar is daarom niet minder belangrijk.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Petrified National Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika