U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Petit Palais Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Petit Palais Avignon

Het Musée du Petit Palais is niet enkel een grote galerij vol met kunst, maar ook een museum dat een aantal unieke stukken in zijn collectie heeft. Het museum opende zijn deuren voor de eerste maal in 1976 nadat er een uitzonderlijke collectie naar Avignon werd overgebracht. Aanvankelijk was het dus niet de bedoeling dat de ruimte die voorzien was voor deze collectie permanent zou blijven, later werd er beslist om de ruimte blijvend open te houden voor het grote publiek.

Het pand waar het Musée du Petit Palais is ondergebracht stamt af uit de 14de eeuw, ondanks het feit dat het pand honderden jaren oud is, is men er toch in geslaagd om het gebouw in zijn authentieke staat te bewaren. Om verwarring met het Palais des Papes tegen te gaan heeft men gekozen voor Petit Palais.

Het Petit Palais veranderde van eigenaars tijdens de Franse Revolutie en deed dan even dienst als school voor een katholieke middelbare school. In 1904 sloot de middelbare school de deuren en later werd het gebouw geklasseerd tot een historisch monument.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Petit Palais Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon