U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Pergamonmuseum Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Pergamonmuseum Berlijn

Het Pergamonmuseum is een veel bezocht museum in Berlijn. In het museum zijn er voornamelijk archeologische ontdekkingen te bezichtigen. Het is dan ook een hele boeiende plaats om te bezoeken voor mensen die van geschiedenis en archeologie houden. Het museum ligt in het centrum van Berlijn en maakt deel uit van één van de 5 musea die op het Museumsinsel gelegen zijn.

De meeste mensen die een citytrip plannen naar Berlijn kennen het Pergamonmuseum, daarom dat het dan ook niet verwonderlijk is dat het museum in de top 3 staat van meest bezochte musea in de stad. Het complex bestaat uit 3 afdelingen die open zijn voor het publiek, de Perzische afdeling bevat naast kunstwerken uit Perzië ook kunstwerken die een Islamitische achtergrond hebben.

De naam van het museum is eigenlijk afkomstig uit de tijd dat het museum gesticht werd, het was toen eigenlijk de bedoeling om het Pergamonaltaar tentoon te stellen in het museum in Berlijn. Het altaar zou afgebroken worden en bij aankomst in het Pergamonmuseum terug gereconstrueerd worden door experten en daar blijven staan tijdens het lopende project.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Pergamonmuseum Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn