U bent hier: Bezienswaardigheden » Argentinie » Península Valdés » Península Valdés en Puerto Madryn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Península Valdés en Puerto Madryn

Het mysterieuze Península Valdés in Argentinië is een prachtig schiereiland gelegen in de Atlantische Oceaan waar er unieke dieren te bewonderen zijn. In de zomer is het voor de dierenliefhebbers een waar paradijs want tussen juni en september krijgt het schiereiland er heel wat inwoners bij: de vele zeehonden, zeeleeuwen en walvissen trekken naar dit eiland om te rusten en om hun jongen te broeden.

Een bezoek aan het Punta Tombo reservaat is altijd de moeite waard omdat dit de plaats is met het meest kans zeevogels of pinguïns te zien te krijgen. Verder op het jaar komen deze laatste naar het schiereiland om rust te vinden, meestal zijn er rond deze periode ook orka’s te vinden in de omgeving van het eiland.

Op het schiereiland ligt het gezellige havenstadje Puerto Madryn, aan de Golf van Nuevo. Jaarlijks krijgt het heel wat bezoek van toeristen omdat er heel wat te beleven valt, top hotels, heel wat restaurants, bars en een casino. Wie even weg wil van de drukte kan op adem komen aan de mooie kuststreek van Puerto Madryn. Het stadje is nog vrij jong, het werd gesticht ergens in de 19de eeuw door kolonist Jones Parry die afkomstig was uit Wales.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Península Valdés en Puerto Madryn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden