U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Park Güell Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Park Güell Barcelona

Het Park Guëll is een van de vele bekende werken van architect Antoni Gaudi in Barcelona. Het is een stadspark in de wijk Gracia dat de naam draagt van Eusebi Guëll, de edelman die Gaudi in het jaar 1900 de opdracht gaf om het park te ontwerpen.

Park Guëll is een park dat vooral geïnspireerd is op de Engelse landschapstuinen. Vandaar dat men er tal van kleine bosjes loofbomen terug vindt, vooral de pijnbomen zijn talrijk aanwezig. Verder zijn ook de vele pergola’s, trapjes, paadjes en de mozaïeken een lust voor het oog. De bekendste delen van de tuin zijn de portierswoning, de zuilengalerij en de dubbele trap met de draak, die in mozaïek bezet is. Ook de lange zitbank die als een slang door het park kronkelt is de moeite waard. Voor die slangenbank liet Gaudi zich inspireren op het verhaal van Adam en Eva.

Het park heeft een oppervlakte van vijftien hectare. Het originele concept voor het park was dat het een soort van bewoonbaar tuindorp moest worden, maar dat is het nooit geworden. Nochtans had Guëll een zestigtal bewoonbare percelen te voorzien. Uiteindelijk zouden er slechts twee mensen in het park gaan wonen, waaronder Gaudi zelf. Vandaag vindt men er nog het Casa Museu Gaudi terug, een van de vele musea in de stad die aan Gaudi gewijd zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Park Güell Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona