U bent hier: Bezienswaardigheden » Rusland » Sint-Petersburg » Paleisplein Sint-Petersburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Paleisplein Sint-Petersburg

Het Paleisplein bevindt zich in één van de belangrijkste steden van Rusland, Sint-Petersburg. Dit plein staat bekend voor de vele gebeurtenissen die er plaatsvonden, zoals Bloody Sunday in het jaar 1905 en de Oktoberrevolutie in het jaar 1917.

Het oudste gebouw dat zich op het Paleisplein bevindt, is het Winterpaleis van de Russische Tsaren. De benaming van het plein is gekozen door deze Tsaren.

In het midden van het Paleisplein bevindt zich de Zuil van Alexander dat dateert uit de jaren 1830 – 1834. Het monument werd ontworpen door Auguste de Montferrand. De zuil is van rood graniet en is ruim 47,5 meterhoog met een gewicht van 500 ton. Het is de grootste zuil uit de wereld.

Aan de oostelijke zijde van het Paleisplein bevindt zich het gebouw van de Guards Corps Headquarters dat dateert uit het jaar 1837 en afkomstig is van Alessandro Brullo.

Het plein wordt vaak gebruikt om internationale concerten te geven van bekende artiesten, zoals Elton John, Sting, The Rolling Stones, Andrea Bocelli en nog vele anderen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Paleisplein Sint-Petersburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Sint-Petersburg » Meer bezienswaardigheden in Sint-Petersburg » Alles over Sint-Petersburg