U bent hier: Bezienswaardigheden » Rusland » Sint-Petersburg » Paleisbrug Sint-Petersburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Paleisbrug Sint-Petersburg

De Paleisbrug bevindt zich in de Russische stad Sint-Petersburg en vormt een brug over de rivier de Neva. Het verbindt het Paleisplein met het eiland Vasilevski.

De brug is ruim 260 meterlang en 27,8 meterbreed en werd gebouwd door de Franse firma Société de Construction des Batignolles. Nadat Keizer Nicholas I het verbod om bruggen over de Neva te bouwen van Peter de Grote had opgeheven, werd een voorlopige brug gebouwd op 50 metervan de huidige constructie.

De bouw van de brug werd gestart in het jaar 1912 naar een ontwerp van Andrey Pshenitsky, maar werd vertraagd door de Eerste Wereldoorlog. De brug werd pas geopend in december 1916. Er werden ruim 54 ontworpen afgewezen tussen het jaar 1901 en 1911 voor deze brug. Het ontwerp zou onderworpen geweest zijn aan strenge eisen, zo zouden er bepaalde uitzichten niet verstoord mogen worden.

Een jaar na de opening werd de brug ‘Republikeinse Brug’ genaamd, maar de naam werd dan uiteindelijk veranderd in 1944. In het jaar 1967 werd de brug gerepareerd en in 1988 werden de tramsporen op de brug verwijderd.

1 reactie op “Paleisbrug Sint-Petersburg”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

sjekkie zei:

mooi


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Paleisbrug Sint-Petersburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Sint-Petersburg » Meer bezienswaardigheden in Sint-Petersburg » Alles over Sint-Petersburg