U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Apeldoorn » Paleis Het Loo Apeldoorn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Paleis Het Loo Apeldoorn

In de omgeving van Apeldoorn ergens in het centrum van Nederland bevindt zich het prachtige Paleis het Loo. In 1984 werd er besloten om van het paleis een Nationaal museum te maken en het toegankelijk te maken voor het grote publiek. Daarbij werd er rekening gehouden met de inrichting van de vertrekken, om een zo goed mogelijk beeld te schetsen van het leven ruim 300 jaar geleden.

Niet enkel de kamers van het Paleis Het Loo, maar ook zijn mooie groene tuinen, stallen en koetshuizen werden in oorspronkelijke staat terug gebracht voor het publiek. Het museum is in het bezit van een grote collectie meubelen, kleren, tekeningen, foto’s, schilderijen en nog vele andere kunstwerken. Sommige stukken uit de collectie van het Paleis Het Loo zijn van het museum zelf, andere zijn stukken als bruikleen van andere musea zoals het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden en de Koninklijke Verzamelingen.

De streek waar het paleis in gelegen is, is een natuurgebied in Nederland die gekend is voor zijn groene weides en mooie uitzichten. Naast het ontdekken van de rijke geschiedenis van het paleis is er ook de mogelijkheid om uit te blazen in de groene natuur.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Paleis Het Loo Apeldoorn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Apeldoorn » Meer bezienswaardigheden in Apeldoorn » Alles over Apeldoorn