U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Palais du Roure Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Palais du Roure Avignon

Het Palais du Roure in het Nederlands vertaald het Hotel de Baroncelli-Javon is een historisch gebouw dat in Avignon staat. Vroeger was het de woonplaats van een rijke familie, later werd het overgekocht en maakten de nieuwe eigenaars er een museum van. Het huis werd gebouwd ergens in de 15de eeuw en is meer dan 500 jaar oud.

Niet enkel komt u meer weten over de stad Avignon, maar ook over de omliggende omgeving. Er worden authentieke meubels getoond en kledij die door mensen jaren terug gedragen werd. Eén van deze mensen is Baron Folco de Baroncelli-Javondie. Hij werkte gedurende enkele jaren samen met de dichter Frédéric Mistral. In die tijd was er nog geen technologie en hadden de mensen andere vormen van ontspannen, één van deze bezigheden was het luisteren naar gedichten die naar voor gebracht werden door dichters.

In de 1908 veranderde het paleis terug van eigenaar en kwam het jammer genoeg in verval te staan. De nieuwe eigenaar investeerde geen financiële middelen in het gebouw, pas in 1918 kocht een zekere Jeanne Flandreysy het Palais du Roure. Deze laatste restaureerde het paleis naar zijn oorspronkelijke staat.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Palais du Roure Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon