U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Palais des Papes Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Palais des Papes Avignon

Vroeger had de Kerk veel meer macht, geleidelijk werd religieus minder populair en nam dan ook de macht van de Kerk af. Ondanks het feit dat er minder mensen gelovig zijn, zakken er jaarlijks veel gelovigen af naar Rome om er hun geloof te betuigen. Maar niet enkel in Rome zijn er indrukwekkende religieuze gebouwen, ook in Avignon in Frankrijk staat er een groot gebouw. Dit is het Pausenpaleis, in het Frans wordt het paleis soms ook wel het Palais des Papes genoemd.

Het Pausenpaleis is ergens in de Middeleeuwen gebouwd en moet dan heel imposant geleken hebben voor de gewone bevolking. In totaal beslaat het met de verdiepingen die het paleis heeft, meer dan 15 000 m². Verder heeft het twee grote binnenplaatsen waar vroeger de koetsen en de paarden stonden van de Pausen die er verbleven of van het bezoek die de Paus ontving in het Pausenpaleis.

Het Pausenpaleis werd gebouwd in een gotische stijl en is door zijn groot oppervlak daarmee dan ook direct het grootste gebouw dat in gotische stijl werd gebouwd. In twee van de 12 torens die het Pausenpaleis heeft, werden er kapellen ondergebracht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Palais des Papes Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon