U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Lille » Palais des Beaux-Arts Lille
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Palais des Beaux-Arts Lille

Het Paleis voor Schone Kunsten is de voornaamste bezienswaardigheid van Lille. Het Rijselse museum is in de loop der jaren uitgegroeid tot het belangrijkste kunstmuseum van Frankrijk, na het Louvre in Parijs.

Het paleis werd gebouwd in de negentiende eeuw. Het heeft een totale oppervlakte van 22 000 vierkante meter aan museumruimte. Voor het gebouw is er een pleintje met een statige fontein die op zichzelf al een kijkje waard is.

Het museum zelf bezit een uitgebreide collectie van Europese kunst uit alle stromingen tussen de twaalfde en de twintigste eeuw. Zo hangen er maar liefst 650 schilderijen, waaronder werken van heel gerenommeerde Vlaamse kunstenaars zoals Brueghel, Rubens of Van Dyck. Ook de Franse schilders zijn goed vertegenwoordigd met werken van Monet, Seurat en Sisley. Er zijn ook beeldhouwwerken van de grootmeesters Rodin en Camille Claudel.

Daarnaast heeft het museum ook tal van recente werken en worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd van actuele kunstenaars. Het is ook een plaats voor culturele evenementen waarbij kunst uiteraard centraal staat. Le Palais des Beaux-Arts is een verplichte uitstap voor wie Rijsel bezoekt.

1 reactie op “Palais des Beaux-Arts Lille”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

chris zei:

Super mooi gerenoveerd museum. Tentoonstelling BABEL is zeker de moeite waard. Je kan er gemakkelijk een halve dag de prachtige kunstwerken bewonderen.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Palais des Beaux-Arts Lille'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden