U bent hier: Bezienswaardigheden » Japan » Osaka » Osaka Aquarium Kaiyukan
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Osaka Aquarium Kaiyukan

Het Osaka Aquarium Kaiyukan is zonder twijfel de belangrijkste toeristische trekpleister van Osaka. Het is het grootste aquarium ter wereld. Bijzonder is dat het eigenlijk om een reeks aquaria gaat die gevoed worden door een reusachtige watertank van 9 meter hoog waar 5,4 miljoen liter water in kan. Die tank staat voor de Stille Oceaan en de kleinere aquaria zijn de gebieden errond.

Het thema van het aquarium heeft te maken met de vulkanische gebieden in de Stille Oceaan, die de Pacific Ring of Fire wordt genoemd en waarin heel veel onderzees leven is: Ring Of Fire-Ring Of Life. Het aquarium legt zich dan ook toe op diersoorten die in en rond de Pacific leven. Het absolute pronkstuk van het aquarium zijn twee walvishaaien van meer dan vier meter lengte. Het Osaka Aquarium Kaiyukan is daarmee een van de enige drie aquaria in de wereld die een walvishaai kunnen houden.

Het aquarium neemt de bezoekers mee doorheen de verschillende biotopen van de Stille Oceaan. Zo komt men in het Japanse regenwoud, waar een Japanse reuzensalamander de aandacht trekt, in Antarctica met zijn pinguïns, de Aloeten met de bekende zeeotters en de Japanse Diepten met de reuzenkrabben. Er is ook een imitatie van het Groot Barrièrerif uit Australië, het grootste koraalrif ter wereld.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Osaka Aquarium Kaiyukan'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden