U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Ormeau Park Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ormeau Park Belfast

Ormeau Park gaat terug tot in de 19de eeuw toen er in vele steden nog geen sprake was van parken, in Belfast wou men hier verandering in brengen. Het duurde dan ook niet lang vooraleer er plannen werden gemaakt door de stad om een groot park te laten aanleggen in het midden van de stad. Niet enkel konden hier kinderen spelen, maar er zouden ook volwassenen kunnen ontspannen weg van de drukte van de stad.

De plannen werden goedgekeurd door het stadsbestuur van Belfast en in 1871 was het aanleggen van het park klaar. In de zomer van 1871 werd het park officieel geopend en konden de inwoners van Belfast met hun kinderen genieten van de speeltuinen. Tegenwoordig zijn er niet enkel speeltuinen voorzien, maar ook sport-en grasveldjes waar de inwoners van de stad de gelegenheid krijgen om heerlijk te ontspannen.

Het Ormeau Park is het oudste park van Belfast, maar ook het grootste park waar er veel mogelijkheden zijn tot ontspanning. Tijdens een bezoek in de zomer aan de stad is picknicken in het park dan ook een echte aanrader voor toeristen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ormeau Park Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast