U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Ormeau Baths Gallery Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ormeau Baths Gallery Belfast

De Ormeau Baths Gallery is één van de bezienswaardigheden die u zeker moet gezien hebben bij het bezoeken van Belfast. Het is één van de belangrijkste musea van Ierland rond hedendaagse kunst. Niet enkel kon u er voor de sluiting vele prachtige kunstwerken bewonderen, het bezoeken van het museum was gratis voor iedereen. Meestal zijn musea betalend, maar de Ormeau Baths Gallery was hier een uitzondering op.

De galerij is gevestigd in een bijzonder gebouw dat een rijke geschiedenis heeft, aan de voorkant van museum wordt er meer verteld over de geschiedenis van het gebouw. Tijdens de 19de eeuw deed het gebouw dienst als badhuis voor rijke mensen die op zoek waren naar ontspanning. Nadat het badhuis werd gesloten, kreeg het een heel andere functie en deed het dienst als museum voor de Ormeau Baths Gallery.

In het museum werden er niet enkel werken tentoongesteld gemaakt door Ierse kunstenaars, maar ook kunstwerken die gemaakt werden door internationale kunstenaars. De kunstwerken in de Ormeau Baths Gallery werden tentoongesteld in 4 verschillende galerijen die maar liefst 1000 m2  groot waren. Het museum is gelegen in het centrum van Belfast, de voorkant van het vroegere badhuis is een must see.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ormeau Baths Gallery Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast