U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Oostende » Openluchtmuseum Atlantikwall Oostende
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Openluchtmuseum Atlantikwall Oostende

Het Openluchtmuseum Atlantikwall ligt in de provincie West-Vlaanderen in Oostende, om precies te zijn ligt het museum eigenlijk in Raversijde, dit is een klein deeltje dat bij Oostende hoort. In het openluchtmuseum zijn zowel stellingen te bezichtigen uit de Eerste en de Tweede Oorlog.

Deze verdedigingsgorderls laten zien hoe hard de tijden waren tijdens de oorlog, niet enkel voor de soldaten maar ook voor de plaatselijke bevolking.  Een deel van het openluchtmuseum bestaat uit een aantal bunkers en loopgraven die jaren terug konden gerestaureerd worden naar hun oorspronkelijke staat. Bij het zien van deze loopgraven, beseft u als bezoeker hoe moeilijk het was voor de soldaten om te overleven. Na de Tweede Wereldoorlog had men plannen om de loopgraven af te breken, maar het gebied waar de loopgraven en bunkers waren gelegen was toen in handen van Prins Karel. Deze verzette zich tegen het afbreken van de loopgraven en de bunkers.

In het openluchtmuseum in Raversijde ligt maar een heel klein deeltje van de Atlantikwall, in totaal was deze zelfs meer dan 2 685 kilometer lang en begon aan de Spaanse grens. Doordat de muur zo lang was is deze nooit kunnen voltooid worden, men had er op het moment zelf geen geld meer voor om de bouw verder af te ronden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Openluchtmuseum Atlantikwall Oostende'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Oostende » Meer bezienswaardigheden in Oostende » Alles over Oostende