U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Oorlogsmuseum van Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Oorlogsmuseum van Athene

Het oorlogsmuseum van Athene is centraal gelegen in de stad en is daardoor goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de wagen. De plaats waar het museum gebouwd is, was eigenlijk oorspronkelijk niet bestemd voor het oorlogsmuseum maar voor de Nationale Galerij. Tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog heeft er jarenlang een militaire basis gestaan, maar in 1935 werd er een aanval gedaan op het kamp op bevel van Nikoloas Plastiras. Na 1935 werd het kamp niet heropgebouwd maar bleef het er verlaten bijliggen totdat het na de Tweede Wereldoorlog volledig vernietigd werd.

Na de Tweede Wereldoorlog duurde het nog een tijdje voordat men begon aan de bouw van het oorlogsmuseum, in 1975 werden de deuren van het museum opengesteld voor het grote publiek en direct was het een groot succes. Bij het binnenstappen van het gebouw ziet u al direct het groot aantal verschillende stijlen die tentoongesteld worden in de twee verdiepingen van het oorlogsmuseum.

Niet enkel heeft het oorlogsmuseum een uitgebreide collectie van voorwerpen die tentoongesteld worden, maar ook een grote aantal boeken en een heus fotoarchief met maar liefst 20 000 foto’s.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Oorlogsmuseum van Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene