U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Overloon » Oorlogsmuseum Overloon – Liberty Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Oorlogsmuseum Overloon – Liberty Park

Oorlogen zijn hele jammere gebeurtenissen die zich jammer genoeg nu nog steeds voordoen, het Oorlogsmuseum in Overloon, het Liberty Park probeert door zaken tentoon te stellen een eerbetoon te geven aan de gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog.  Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben meer dan 50 miljoen mensen het leven gelaten, in dit museum leert u hun verhaal kennen en zit u hoe de bevolking van toen toch wist te overleven en leerde om te gaan met de beperkingen en tekorten van voedsel en andere broodnodige zaken tijdens die tijd.

Naast de levensverhalen van de gewone bevolking leert u ook heel wat bij over het verzet, nu zovele jaren later zijn dit echte helden. Zij riskeerden hun eigen leven om de geallieerden te helpen. Werden ze hier op betrapt door de Duitsers dan wisten ze dat er een zware vervolging stond te wachten voor hen. Naar het einde toe van de rondleiding in het  Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum wordt heel wat aandacht besteed aan de Slag om Overloon.

Op het einde van de Tweede Wereldoorlog kwam Montgomery met een aanvalsplan, Market Garden genoemd, deels lukte deze tactiek. Direct erna probeerden de Duitsers de geallieerden tegen te houden in de omgeving van Overloon, de strijd die hier plaatsvond is één van de zwaarste gevechten die heeft plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Oorlogsmuseum Overloon – Liberty Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Overloon » Meer bezienswaardigheden in Overloon » Alles over Overloon