U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Dresden » Onze-Lieve-Vrouwekerk Dresden
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Onze-Lieve-Vrouwekerk Dresden

De Frauenkirche of zoals we in het Nederlands zouden zeggen de Onze-Lieve-Vrouwekerk is gebouwd in hoogbarokke stijl. In de 18de eeuw was deze stijl vrij populair, men besloot dan ook een architect te zoeken die ervaring had met deze stijl. Daarbij liet men het oog vallen op een architect, George Bähr die zelf afkomstig was van de stad Dresden. Bähr heeft de kerk nooit afgewerkt gezien, hij stierf in 1738 en de kerk was pas klaar in 1743. Hij heeft dus zelf nooit met eigen ogen zijn meesterwerk kunnen zien.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk ligt in het centrum van de stad, aan de Neumarkt waar er naast de kerk ook voldoende gelegenheid is om andere bezienswaardigheden te bezoeken. De kerk die u nu ziet als u de Neumarkt overloopt, is eigenlijk niet de originele kerk die vele jaren terug werd gebouwd.
Het is zo dat tijdens bombardementen in de Tweede Wereldoorlog de originele kerk grotendeels werd verwoest. Na de oorlog werd er geen initiatief genomen om deze terug te bouwen. Pas in 1994 begonnen de wederopbouw en de herstellingen aan de kerk.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Onze-Lieve-Vrouwekerk Dresden'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden