U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een kathedraal in Antwerpen. De UNESCO heeft deze kathedraal samen met 55 andere belforten in België en Frankrijk opgenomen in de werelderfgoedlijst.

De Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal werd gebouwd tussen 1352 en 1521, het is één van de hoogtepunten van de Brabantse gotiek. De kathedraal is beroemd geworden door de westgevel met het Laatste Oordeel. Sinds 1794 is de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met haar 123m de hoogste kerktoren van de Nederlanden, want toen werd de nog hogere Sint-Lambertuskathedraal in Luik gesloopt. Jammer genoeg is van het oorspronkelijke interieur niets bewaard gebleven, door de Beeldenstorm tijdens de Reformatie werd alles wat zich in de kathedraal bevond, vernield.

In de kathedraal kan je twee prachtige drieluiken van Rubens bewonderen: De Kruisafneming uit 1612 en De Kruisoprichting uit 1610. Rubens heeft nog twee andere werken in deze kathedraal: De Hemelvaart van Maria uit 1626 en De Verrijzenis van Christus uit 1612.

Bezoekers kunnen tot helemaal vanboven gaan, waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad Antwerpen. Je moet er wel de 515 treden bijnemen om de top te bereiken. Er moet wel worden gereserveerd, want de toren mag alleen worden bezocht onder begeleiding. Ook is de toren enkel toegankelijk van april tot september.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen