U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een prachtig bouwwerk gelegen in het hartje van de stad Antwerpen (op de Handschoenmarkt). De toren van deze imposante kathedraal is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Als Belg is het dus erg belangrijk om dit mooie staaltje architectuur en historie naar waarde te achten. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een typische gotische kruiskerk, waarvan de bouw gestart is in de 14e eeuw. Van het originele interieur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is jammer genoeg erg weinig bewaard gebleven. Calvinisten hebben hier vroeger zo goed als alles (glasramen, relieken, beelden,…) verwoest. De gotische kathedraal is later ingericht in barokstijl, dit kan je vandaag de dag nog bewonderen.

Binnen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kan je enkele prachtige kunstwerken bezichtigen. Je vindt hier bijvoorbeeld een drieluik en nog enkele andere schilderwerken van de gekende schilder Rubens (17e eeuw). Interesse in historie? Dan is deze prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal een bouwwerk dat je zeker eens moet bezoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen