U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Ontdek de magische Wat Pho tempel in bruisend Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Wat Pho tempel

Ontdek de magische Wat Pho tempel in bruisend Bangkok

Bangkok is hectisch, chaotisch, gezellig en traditioneel. In Bangkok ontmoeten oud en nieuw elkaar. Elke straathoek vertelt een verhaal. In de bruisende Thaise hoofdstad vind je eeuwenoude tempels, prachtige paleizen, hippe uitgaansgelegenheden en enorme markten waar iedere winkelliefhebber zijn hart kan ophalen. Een bezoek aan de oudste en misschien ook wel de mooiste tempel van de stad mag niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan deze Aziatische parel. Struin door Wat Pho voor een kennismaking met het boeddhisme, die je niet snel zult vergeten.

Wat Pho tempel

© Wikipedia.org

Aanschouw de reusachtige Liggende Boeddha
Wat Pho is naast de oudste tempel van Bangkok, ook de grootste tempel. Het tempelcomplex beslaat zo’n tachtigduizend vierkante meter. Ondanks haar hoge bezoekersaantal straalt Wat Pho rust uit. De enorme ruimte en de stijlvol aangelegde tuinen zorgen ervoor dat je de mensen om je heen al snel vergeet. De stoepa’s en tempelpoorten zijn gedetailleerd beschilderd en de gouden accenten geven hun uiterlijk extra glans. Ga ook zeker binnen een kijkje nemen. Daar kun je de zesenveertig meter lange Liggende Boeddha aanschouwen die in heel Thailand vereerd wordt. Het verhaal gaat dat het Boeddha beeld eerst gemaakt is, waarna de ijverige monniken de tempel om dit pronkstuk heen hebben gebouwd.

Wat je moet weten voor je deze bijzondere bezienswaardigheid bezoekt
Wat Pho bestaat uit verschillende gedeeltes. In de hoofdtempel kun je de imposante Liggende Boeddha zien, maar in de omliggende tempeltuinen staan tientallen prominente gouden Boeddha beelden en prachtige fonteinen. Denk dus niet te snel dat je Wat Pho hebt gezien. Het is aan te raden enkele uren vrij te maken om deze intrigerende tempel te bezoeken. Zorg ervoor dat je respectvol gekleed bent. Thai stellen het op prijs wanneer je schouders en knieën bedekt zijn. Trek gemakkelijke schoenen aan. Deze zal je uit moeten doen, wanneer je de ruimte van de grote Liggende Boeddha betreedt of een ander tempelgebouw binnen gaat. Je krijgt een plastic zakje om je schoenen in op te bergen.

Wat Pho tempel

© Wikipedia.org

Andere praktische informatie
Een entreekaartje kost momenteel 80THB. Deze kun je gemakkelijk bij de ingang kopen en hoef je dus niet vooraf te boeken bij een lokale agent. Een bezoek aan Wat Pho is goed te combineren met het Grand Palace of de Wat Phra Kaew. Deze bezienswaardigheden liggen namelijk vlakbij elkaar. Wanneer je in Wat Pho bent, dien je op je hoede te zijn voor zakkenrollers. Door de grote mensenmassa komt het helaas voor dat mensen waardevolle spullen afhandig gemaakt worden.

Een prachtige ervaring
Bovenal is Wat Pho een geweldige bezienswaardigheid in het intrigerende Bangkok. De tempel is toegankelijk, architectonisch interessant en een geschikte plek om meer te leren over het boeddhisme. Het is mogelijk om een gids in te huren voor achtergrondinformatie. Ook is er een massageschool waar je kunt genieten van heerlijke Thaise massages of kunt leren over de verschillende massagetechnieken. Als je in Bangkok bent, sla Wat Pho dan vooral niet over! Je zult verbaasd zijn door haar rust en veelzijdigheid.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ontdek de magische Wat Pho tempel in bruisend Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok