U bent hier: Bezienswaardigheden » Oekraïne » Kiev » Onafhankelijkheidsplein Kiev
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Onafhankelijkheidsplein Kiev

Het Onafhankelijkheidsplein, oorspronkelijk ‘Maidan Nezalezhnosti’ genaamd, bevindt zich in de hoofdstad van Oekraïne, Kiev. Er bestaan verschillende benamingen voor dit plein, maar de meest gebruikte in de stad is ‘Maidan’ (plein).

De huidige benaming verwierf het plein in de nasleep van de Oekraïense toetreding tot de onafhankelijkheid. ‘Nezalezhnosti’ betekent ‘onafhankelijkheid’ en verwijst dus naar de Oekraïense onafhankelijkheid die verworven werd in 1991 na de val van de Sovjet-Unie. Er werd lang geopteerd voor de benaming ‘Vrijheidsplein’, maar uiteindelijk bleef het bij het ‘Onafhankelijkheidsplein’.

Onder het plein bevindt zich een winkelcentrum, ‘The Globe’ genaamd. Op het plein kan men verscheidene fonteinen bezichtigen. In het midden van het Onafhankelijkheidsplein staat een Onafhankelijkheidszuil met de aartsengel Michaël.

Het plein is het centrum voor publieke politieke activiteiten, zoals de studentenprotesten en de hongerstakingen in 1990 die leidde tot het ontslag van de eerste minister Vitaliy Masol.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Onafhankelijkheidsplein Kiev'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Kiev » Meer bezienswaardigheden in Kiev » Alles over Kiev