U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » München » Olympisch Park Munchen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Olympisch Park Munchen

Het Olympisch Park is een van de voornaamste trekpleisters van München. Het is het sportcomplex dat werd opgetrokken naar aanleiding van de Olympische Spelen van 1972, die in München plaats vonden en die bekend geworden zijn door de gijzeling van de Israëlische atleten door Palestijnse terroristen. Het waren ook de Olympische Spelen van zwemmer Mark Spitz, die maar liefst zeven gouden medailles met zeven wereldrecords veroverde in het zwembad.

Het pronkstuk van elk Olympisch Park is het Olympisch Stadion. Dat was in München niet anders. Het stadion heeft een capaciteit van 69 000 toeschouwers en heeft vooral een eigenaardige vorm. De sportvelden en tribunes liggen eigenlijk in een kuil, erboven is met een doorzichtige en tentvormige constructie het dak gemaakt, dat in feite op het gelijkvloers begint. Het ontwerp daarvan kwam van Frei Otto.

Na de Olympische Spelen werd het stadion gebruikt door de twee grote voetbalclubs van München. 1860 München en Bayern München. Dat zou zo blijven tot 2005, toen ze uitweken naar de nieuwe Allianz Arena.

1 reactie op “Olympisch Park Munchen”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

joost herckenkrat zei:

is prachtig echt geweldig ! een dikke 8


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Olympisch Park Munchen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in München » Meer bezienswaardigheden in München » Alles over München