U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Olmen » Olmense Zoo Olmen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Olmense Zoo Olmen

De Olmense Zoo bestaat van ergens in de jaren 70 en is ontstaan doordat een kapitein op zoek was naar een domein om de dieren die hij in het bezit had te kunnen plaatsen. De kapitein Roofthoodt was niet enkel een fan van dieren, maar hield ook van het circus, om zijn droom waar te maken kwam hij bij het terrein dat gelegen is vlak naast het kanaal Kwaadmechelen-Dessel.

Na het overlijden van de eerste eigenaar kwam de Olmense Zoo in hadden van de familie Verheyen die het park openbaar maakten voor iedereen. Voordat het park werd geopend onderging het een volledige renovatie en werden er nieuwe verblijven voor de dieren gebouwd, een restaurant aangelegd, een groot bos voor de beren zodat deze voldoende ruimte hebben en een savannebos. Het circus wou men behouden en dit kreeg eveneens ook een grondige renovatie.

De Olmense Zoo is voor heel wat dieren een thuis, niet enkel verblijven er grote katachtigen zoals leeuwen uit Afrika, zwarte panters, poema’s en Siberische tijgers maar ook vele soorten exotische vogels zoals flamingo’s, de Australische sauskraanvogel, uilen en papegaaien.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Olmense Zoo Olmen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden