U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Manchester » Old Trafford Manchester
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Old Trafford Manchester

Old Trafford is zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid van de stad Manchester. Het is de wijk van twee wereldberoemde stadions die allebei de naam van de wijk dragen.

Het bekendste is zonder meer het voetbalstadion van Old Trafford, bijgenaamd het Theatre Of Dreams. Het is al sinds 1910 de thuishaven van Manchester United FC, een van de meest succesvolle clubs die het Europese voetbal ooit gekend heeft. Manchester United speelde de voorbije jaren meermaals de finale van de Champions League, de belangrijkste Europese voetbalbeker en won die trofee ook al twee keer. De club is met negentien landstitels ook recordkampioen in Engeland en won ook al elf keer de historische FA Cup. De club heeft wereldwijd naar schatting meer dan vierhonderd miljoen supporters, geen enkele ploeg doet beter. Manchester United heeft tal van sterspelers in zijn rangen, waarvan Wayne Rooney, Rio Ferdinand en Ryan Giggs de bekendste zijn.

Het stadion zelf heeft een capaciteit van 76 000 toeschouwers. Verschillende Europese finales werden reeds op Old Trafford gespeeld en het is ook het reservestadion voor de Engelse nationale ploeg wanneer het Wembley Stadium in Londen niet beschikbaar is. Ook het nabij gelegen cricketstadion met dezelfde naam heeft een rijke geschiedenis. Al sinds 1856 is het de thuishaven van Lancashire County Cricket. Een grote naam in het Britse Cricket.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Old Trafford Manchester'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden