U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » München » Oktoberfest Munchen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Oktoberfest Munchen

Het bekendste evenement van Beieren is zonder twijfel het Oktoberfest. Oktoberfest is de officiële viering van de huwelijksverjaardag van de Beierse kroonprins Lodewijk van Beieren en Theresia van Saksen-Hildburghausen, dat plaatsvond in 1810. Het Oktoberfest wordt jaarlijks gevierd vanaf half september tot de eerste zondag van oktober. Het is een van de bekendste en meest folkloristische feesten ter wereld. Jaarlijks zakken miljoenen bezoekers af naar München voor het Oktoberfest.

De feestelijkheden vinden plaats op een locatie vlak bij het stadscentrum, de Theresienwiese. Het bekendste beeld van het feest zijn de gigantische biertenten waar duizenden mensen in terecht kunnen voor uitsluitend Beierse bieren, die enkel in glazen van een liter worden geserveerd, de zogenaamde Maß. Voorts is het Oktoberfest ook bekend om de traditionele kledij die zowel de organisatie als de bezoekers dragen. De mannen dragen de bekende Lederhose en de vrouwen de Dirndl.

Enkele bijzonderheden van het Oktoberfest zijn de opening aan het beeld van Frau Bavaria. Tijdens die ceremonie sluit de burgemeester van de stad het eerste biervat aan. Er is ook een grote parade door de stad.

Wie niet in München verblijft tijdens de viering zelf, kan er alles over te weten komen in het Bier-und Oktoberfest Museum dat het hele jaar door geopend is.

1 reactie op “Oktoberfest Munchen”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

oktoberfest-liefhebber zei:

De dirndl heeft ook nog een maatschappelijke functie: als je deze links draagt geef je aan dat je vrijgezel bent en als je deze rechts draag ben je bezet. Voor betekent “maagd” en achterdragend “weduwe”.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Oktoberfest Munchen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in München » Meer bezienswaardigheden in München » Alles over München