U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Valencia » Oceanogràfic Valencia
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Oceanogràfic Valencia

L’ Oceanogràfic is een van de opvallendste bezienswaardigheden van Valencia. Het is een futuristisch en imposant aquarium en tevens het grootste van Europa. L’ Oceanogràfic heeft een verzameling van honderdduizenden vissen en andere zeedieren. De watertanks in het oceanografisch museum bevatten in totaal maar liefst 42 miljoen liter water.

L’ Oceanogràfic probeert het leven in de zeeën en oceanen zo goed mogelijk na te bootsen. Talloze soorten van dieren en planten zijn terug te vinden. De opvallendste zijn de haaien, dolfijnen en walrussen, maar de absolute blikvanger is een heuse witte walvis. Een diersoort die vooral bekend is door het verhaal van Moby Dick.

De tunnel waarbij men onder de vissen doorloopt is een aparte belevenis in een speciale sfeer. Het museum heeft ook een aparte afdeling voorzien die gewijd is aan de Spaanse expedities op de Zuidpool. Naast heel wat foto’s is er een onderzoekscentrum nagebouwd, precies zoals het op Antarctica stond.

Toeristen worden ook geamuseerd met verschillende dolfijnen- en zeeleeuwenshows en er is een prachtig onderwaterrestaurant aangelegd in het aquarium, waar men gezellig een hapje kan eten terwijl men geniet van het indrukwekkende kleurenpalet van de voorbij zwemmende vissen en zeedieren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Oceanogràfic Valencia'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden