U bent hier: Bezienswaardigheden » Zwitserland » Bern » Nydeggbrücke Bern
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Nydeggbrücke Bern

De Nydeggbrücke is een brug in de Zwitserse stad Bern die het oude gedeelte van de stad verbindt met het nieuwere gedeelte. De brug loopt over de Aarerivier en was oorspronkelijk de enige brug over deze rivier. De brug is ruim190 meterlang en het duurde 3 jaar om deze te bouwen.

Karl Emanuel Müller werd aangewezen op 7 juli 1840 als hoofdingenieur voor het driejarige bouwproject. De werkzaamheden begonnen in augustus 1840. Op 23 november 1844 werd de brug ingewijd door de gehele stad Bern.

Op 21 maart 1853 werd door de Zwitserse Federale Grondwet de taksen op handel en reizen afgeschaft. De tolhuizen aan de brug werden gesloten. De Nydeggbrücke werd een tijdje alleen gebruikt voor het lokale verkeer. In het jaar 1920 veranderde dit en werd deze brug weer een belangrijke en populaire route.

De brug werd gebouwd uit zandsteen en bevat 3 bogen. De top van de brug bevindt zich25 meterboven het normale rivierniveau. De centrale boog is ruim46 meterbreed en is lange tijd de grootste boog geweest in Europa.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Nydeggbrücke Bern'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bern » Meer bezienswaardigheden in Bern » Alles over Bern