U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Numismatisch Museum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Numismatisch Museum Athene

Het Numismatisch museum bevindt zich in een mooi gebouw dat vroeger dienst deed als woonhuis. Voordat het dienst deed als museum was een zekere Heinrich Schliemann eigenaar van het huis, hij was diegene die de oude stad van Troje heeft ontdekt. Tijdens opgravingen vond hij de oude stad en werd hij aangesteld als verantwoordelijke van de verdere opgravingswerken.

Heinrich Schliemann had als archeoloog een bijzondere interesse ontwikkeld in het opgraven en verzamelen van munten. Een deel van de collectie van het Numismatische museum is dan ook geschonken door Heinrich Schliemann. Verder bestaat de collectie uit oude munten die soms zelfs terug gaan tot in de Klassieke Oudheid.

Bij het bezoeken van het Numismatisch museum staat u even stil bij het feit dat elke munt vele jaren terug is aangeraakt geweest door een groot aantal mensen. Elk van die mensen hebben een eigen levensverhaal, verder kan u bij het bekijken van de munten veel afleiden uit de afbeeldingen die op sommige munten werden aangebracht. In tijden van politieke wrijvingen werden plots andere afbeeldingen van politieke figuren aangebracht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Numismatisch Museum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene