U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Marseille » Notre-Dame-de-la-Garde Marseille
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Notre-Dame-de-la-Garde Marseille

De basiliek Notre-Dame-de-la-Garde is een van de opvallendste bezienswaardigheden van Marseille. De kerk torent imposant boven de stad uit en is vanop grote afstand al zichtbaar. Het is een van de voornaamste toeristische attracties in de regio.

De Notre-Dame-de-la-Garde is gebouwd op een rots uit kalksteen die 162 meter hoog is en die meteen het hoogste punt van de stad vormt. Voordien stond er sinds de dertiende eeuw een Mariakapel op die plaats. De basiliek werd gebouwd in de negentiende eeuw in opdracht van de toenmalige bisschop van Marseille, Saint Charles Eugène de Mazenod. De Franse architect Jacques Henri Espérandieu was de ontwerper van de kerk. Het werd een bouwwerk in nieuw-byzantijnse stijl ter ere van de Heilige Maria, die traditioneel de beschermheilige is van de zeelieden. Daarmee deed Marseille zichzelf als havenstad alle eer aan.

De kerk zelf is zestig meter hoog en er werd naar schatting 170 000 ton materiaal aangevoerd voor de bouw. Het interieur is fraai versierd met mozaïeken en Italiaans marmerwerk. Op de top van de klokkentoren staat een gigantisch verguld beeld van Maria met het kindje Jezus in de armen dat over heel de stad uitkijkt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Notre-Dame-de-la-Garde Marseille'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden