U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Colleville-sur-Mer » Normandy American Cemetery and Memorial Colleville-sur-Mer
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Normandy American Cemetery and Memorial Colleville-sur-Mer

De Normandy American Cemetery and Memorial begraafplaats ligt in Frankrijk en werd opgericht om de Amerikanen die gevochten hebben in de Slag om Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Niet elke soldaat die begraven ligt op het Amerikaanse militaire kerkhof kon geïdentificeerd worden. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak kwam het dorpje Colleville-sur-Mer ten val en vond er een grote slag plaats om het dorp terug in te nemen.

De begraafplaats wordt niet beheerd door de gemeente Colleville-sur-Mer maar door de  American Battle Monuments Commission, die er op toeziet dat de begraafplaats goed onderhouden wordt. Doordat het beheer van de begraafplaats niet in handen is van Frankrijk wordt het eigenlijk bezien als een stuk van de Verenigde Staten dat in leengebruik werd toegekend door Frankrijk. Bij het aanleggen van het kerkhof heeft men ervoor gezorgd dat de paden van de Normandy American Cemetery and Memorial begraafplaats gelegd zijn in een bijzondere vorm, namelijk de vorm van een Latijns kruis.

Terwijl u op één van de paden wandelt van de Normandy American Cemetery and Memorial begraafplaats beseft u wat voor een horror en leed de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt voor niet enkel de bevolking maar ook voor de vele soldaten die gesneuveld zijn.

1 reactie op “Normandy American Cemetery and Memorial Colleville-sur-Mer”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Dirk De Pauw zei:

Stilzwijgend teruggekeerd naar 1944…. Geen woorden voor…. Nu vredige getuige van wat de hel moet geweest zijn…

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Normandy American Cemetery and Memorial Colleville-sur-Mer'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden