U bent hier: Bezienswaardigheden » Canada » Ottawa » Niagara Falls Ottawa
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Niagara Falls Ottawa

Op een boogscheut van de Canadese hoofdstad, in een van de vele natuurparken van de provincie Ontario, bevinden zich de wereldberoemde Niagara Falls. De reusachtige watervallen van de Niagara-rivier vormen een grensgebied tussen Canada en de Verenigde Staten.

Niagara Falls is in feite een verzamelnaam voor drie watervallen die vlakbij elkaar liggen, namelijk de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De Horseshoe Falls of Canadian Falls is ongetwijfeld de bekendste waterval. De waterval is meer dan 600 meter breed en 53 meter hoog. en heeft een soort halfronde vorm die doet denken aan een hoefijzer, vandaar de naam.

De American Falls ligt in tegenstelling tot de Horseshoe Falls volledig op Amerikaans grondgebied. De waterval is kleiner met 290 meter breedte en een hoogte van 21 meter. De Bridal Veil Falls is de kleinste van de watervallen. Ze is slechts 17 meter breed en 24 meter hoog. American Falls en Bridal Veil Falls worden van elkaar gescheiden door een eilandje, Luna Island genoemd. Op het Canadese deel ligt Goat Island.

Een aanrader voor toeristen is een tochtje meedoen op de Maid Of The Mist. Een bekend toeristisch bootje dat zeer dicht langs alle watervallen passeert.

1 reactie op “Niagara Falls Ottawa”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Bart zei:

Foto’s zijn vaak zo getrokken dat je denkt over een zee van water te zien. Nergens zul je zien dat de casino’s en fastfoodketens 30 meter verder starten. Het blijft mooi maar is soms wat overtrokken. Het had meer een “park” mogen zijn dan een “bezienswaardigheid”.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Niagara Falls Ottawa'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden