U bent hier: Bezienswaardigheden » Canada » Ontario » Niagara Falls (Ontario)
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Niagara Falls (Ontario)

De Niagarawatervallen zijn de bekendste watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada.

De watervallen vallen gemiddeld 60m diep, wat op zich niet heel erg veel is. Het is de breedte en de hoeveelheid water die tot de verbeelding spreken. De Niagara Watervallen zijn opgedeeld in drie watervallen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls.

De Horseshoe Falls, ook bekend als de Canadian Falls, is het bekendste en grootste onderdeel. Maar liefst 90% van het water stroomt over de Horseshoe Falls. Amper 10% loopt over de American Falls. De Horseshoe Falls hebben hun naam te danken aan de hoefijzervorm van de waterval. Dit gedeelte is 671m breed en 53m hoog.

De American Falls liggen volledig in de Verenigde Staten. Ze hebben een breedte van 253m en een lengte van 290m.

De Bridal Veil Falls liggen net als de American Falls helemaal op Amerikaans grondgebied. Het is de kleinste van de drie watervallen met een breedte van amper 17m en een diepte van 24m.

De Niagara Watervallen zijn al vaak het decor geweest in tal van films, ze worden ook vaak gebruikt als setting voor huwelijksaanzoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Niagara Falls (Ontario)'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden