U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » New York Public Library
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

New York Public Library

Iedereen heeft wel eens nood aan een goed boek, tijdens het maken van een citytrip is het vaak één van de lievelingsactiviteiten van toeristen. Voor de boekliefhebbers is de publieke bib van New York de hemel op aarde, het bestaat namelijk uit 87 verschillende afdelingen die miljoenen boeken, oude foto’s en andere waardevolle documenten en manuscripten bevatten.

Naast het hebben van een uitgebreide boekencollectie, is de Public Library van New York ook op een andere gebied heel uniek. Het gebouw waar de bib gevestigd is, heeft een uitzonderlijke bouwstijl. Als u aan de voorkant van de bib staat kan u niet naast de 2 grote leeuwen kijken die als een soort van wachters de bib lijken te beschermen. De leeuwen zijn niet van steen maar bestaan uit puur marmer. Het bouwen van de bib was dan ook een dure aangelegenheid en duurde enkele jaren.

Niet enkel de twee leeuwen bestaan uit marmer, maar ook de Astor hall in de Public Library van New York bestaat volledig uit marmer. De plannen voor het gebouw werden gemaakt in 1895 door het architectenbureau Carrère & Hastings.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'New York Public Library'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York