U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » New York Botanical Garden
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

New York Botanical Garden

De New York Botanical Garden is ontstaan toen Columbia University een grotere tuin wou aanleggen dan de Kew Gardens die in Londen liggen. Deze laatste zijn nog ouder dan de Botanical Garden in New York en waren op het einde van de 19de eeuw de grootste botanische tuinen in Europa.

De botanicus die in die tijd verantwoordelijk werd voor de afdeling vond dat Columbia University ook een grote botanische tuin moest krijgen, daarom kwam hij op het idee nog grotere tuinen aan te leggen dan de Kew Gardens in Londen. Vroeger moest u als bezoeker een heel eind stappen door de Botanical Garden van New York om de tuin gans rond te stappen, jaren terug werd er echter een tramspoor aangelegd. Hierdoor moet u als bezoeker niet de hele tuin rondlopen maar kunt u gebruikmaken van de tramtour.

Als u de Botanical Garden van New York plant te bezoeken valt dit altijd goed te combineren met een picknick in Central Park, aangezien het park op slechts enkele minuten stappen van de botanische tuin ligt.  De tuinis meer dan 1 km² en mag daarom dan ook niet ontbreken op het lijstje van grootste botanische tuinen ter wereld.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'New York Botanical Garden'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York