U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Schwangau » Neuschwanstein Schwangau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Neuschwanstein Schwangau

Neuschwanstein ligt in de buurt van Beieren en was eigendom van Lodewijk II van Beieren, deze werd ook wel koning Ludwig genoemd. Op latere leeftijd werd er bij de koning krankzinnigheid vastgesteld door de artsen van het hof, voordat hij krankzinnig werd bevonden liet koning Ludwig het Neuschwanstein kasteel bouwen. Einde 19de eeuw was het kasteel af en kon het in gebruik genomen worden.

Naast het kasteel van Neuschwanstein liet Lodewijk II van Beieren ook nog andere bouwwerken bouwen, maar het kasteel is toch wel het meest indrukwekkende bouwwerk dat in opdracht van hem tot stand kwam in de 19de eeuw. Het kasteel ontvangt dan jaarlijks ook meer dan 1 miljoen bezoekers en is daarmee uitgegroeid tot één van de meest bezochte toeristische attracties op Duits grondgebied.

Het kasteel van Neuschwanstein was nog niet voltooid toen Lodewijk II van Beieren kwam te sterven, nadat hij begraven was lagen de werken even stil uit respect voor de koning. Na zijn begrafenis werd het kasteel geopend voor het grote publiek en konden bezoekers het kasteel bewonderen van dichtbij.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Neuschwanstein Schwangau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden