U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Neilson Hays Library Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Neilson Hays Library Bangkok

De Neilson Hays Library is een echte aanrader voor boekenliefhebbers. Deze bibliotheek die in Bangkok gelegen is, heeft een uitgebreide collectie van boeken. Niet enkel heeft de bib een aantal unieke boeken, ook de rekken waar de boeken op staan zijn van een bijzondere kwaliteit. Alle rekken zijn namelijk gemaakt van teakhout, in Azië worden niet enkel meubels maar ook hele huizen uit dit soort hout gemaakt.

Doordat de rekken in de Neilson Hays Library gemaakt zijn van authentiek teakhout, komt u precies terecht in een andere wereld bij het binnenstappen van de bib. Het teakhout zorgt voor een gezellige en mysterieuze sfeer.

Als u de voorkant van de Neilson Hays Library ziet, zou u nooit verwachten dat deze gebouwd werd in 1869. De collectie van de bib bestaat hoofdzakelijk uit Engelstalige boeken, in totaal zijn het er meer dan 20 000. De collectie van de Neilson Hays Library begon klein maar werd steeds groter en groter. Omdat het bestuur van de bib de authenticiteit van het gebouw wou behouden koos men er doorheen de jaren voor om teakhout te blijven gebruiken bij het maken van de boekrekken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Neilson Hays Library Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok