U bent hier: Bezienswaardigheden » Peru » Nacza » Nazca lijnen, Peru
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Nazca lijnen, Peru

De Nazca lijnen werden gemaakt in het jaar 600 na Christus door Nazca-indianen en Paraca-indianen. De lijnen van Nazca behoren tot werelderfgoed onder UNESCO.

Maar wat zijn de Nazcalijnen eigenlijk? Het zijn lijnen die gemaakt werden in woestijnzand. De lijnen zijn lang bewaard gebleven doordat het op deze plaats gemiddeld 25 graden is, er bijna geen regen valt en windstil is. De lijnen beelden ook bepaalde figuren en geometrische vormen uit. Er zijn duidelijk enkele dieren te onderscheiden zoals een aap, een spin, vogels, een hond, orka’s, etc. Sommige lijnen zijn tot 275 meter lang en zijn tot 30 cm diep.

De lijnen kan je wel zien op de grond maar de figuren kan je pas bezichtigen wanneer je erover heen vliegt. Op land zijn de figuren niet zichtbaar. Rondom deze figuren bevinden zich enkele kuiltjes waar dieren zijn begraven, maar ook landbouwproducten.

Tot op de dag van vandaag kan men niet met zekerheid vertellen wat deze figuren in de bodem juist inhouden. Sommigen beweren dat de lijnen dienden om regen af te voeren omdat het een zeer droog gebied is. Anderen beweren dat het een soort pad is naar de Goden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Nazca lijnen, Peru'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden