U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Natural History Museum Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Natural History Museum Londen

Het Natural History Museum ligt in Londen en behoort tot de top 5 van grootste musea in het Verenigd Koninkrijk. Het heeft een uitgebreide natuurhistorische collectie, een aantal stukken uit deze verzameling waren vroeger in handen van een privé verzamelaar. Toen de verzamelaar Hans Sloane kwam te overlijden, liet hij zijn collectie na aan het museum. Met deze collectie is het dan ook allemaal begonnen, geleidelijk aan werd ze verder aangevuld, tot dat er op een bepaald moment ruimte te kort was.

Doordat er bijna geen ruimte meer was in het natuurhistorische stuk van het museum, werd er het besluit genomen een nieuw apart gebouw te plaatsen. Om alles zo eerlijk mogelijk te houden liet men iedere architect deelnemen aan een wedstrijd, waarbij op het einde het beste ontwerp won. De wedstrijd voor het beste ontwerp werd gewonnen door Francis Fowke.

Jammer genoeg heeft hij nooit zijn ontwerp kunnen verwezenlijken, want kort erna kwam hij te overlijden. Hierdoor moest men op zoek naar een andere architect, na de nodige vergaderingen werd er besloten om de beeldhouwer Alfred Waterhouse het ontwerp te laten overnemen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Natural History Museum Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen