U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Nationale Tuin Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Nationale Tuin Athene

Tijdens een citytrip naar om het even welke stad kan het altijd eens deugd doen om tot rust te komen in een toevluchtsoord. In Athene is de place to be hiervoor de Nationale Tuin. De tuin is maar liefst 15,5 hectare groot en bevat een aantal unieke bloemsoorten en zeldzame bomen. In de Nationale Tuin is er een oud koninklijk paleis gelegen, het tegenwoordige parlementsgebouw van de Griekse overheid is gelegen achter de tuin.

Als u de Nationale Tuin in Athene bezoekt zal u naast het magnifiek ogende oude koninklijke paleis nog andere restanten zien van oude gebouwen. Deze bleven jammer genoeg niet zo goed bewaard, toch blijven deze ruïnes en de geschiedenis er achter steeds tot de verbeelding spreken.

De Amerikaanse schrijver Henry Miller die afkomstig was uit New York, was zelfs zo onder de indruk van Nationale Tuin dat hij elk park dat hij later bezocht steeds bleef vergelijken met de tuin van het koninklijk paleis. Als hij over de tuin sprak voelde het voor hem alsof hij naar een schilderij keek, zo perfect vond hij de unieke planten en al het mooie groen in de Nationale Tuin.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Nationale Tuin Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene